Metselen

Stap 3

Stap 3

Het metselen van de muur 

Na de fundering en het stelwerk, kan het metselen beginnen. Vooraf hebben we uiteraard alles afgesproken: het metselverband, muurafdekking en eventueel sierwerk. Maar wat betekent het allemaal? 

Metselverbanden:
Dit is de manier waarop de stenen zijn gemetseld of het motief waarin de stenen zijn gemetseld. Zie hieronder meer voorbeelden van metselverbanden. 

Muurafdekkingen:
Bovenop de muur moet er een muurafdekking komen, dit kan doormiddel van een rollaag of ezelsrug. Ook kan er gekozen worden voor een natuursteendorpel of een betondorpel. Enkele voorbeelden ter verduidelijking treft u hiernaast aan. De keuze is aan u. Uiteraard kan ik u verder informeren en adviseren.

Sierwerk:
Er wordt steeds vaker gekozen voor een sierboog in het metselwerk van tuinmuren, met name stalraampjes zijn in trek. Ook dit kan ik voor u realiseren.  Ook bogen zonder raampjes zijn mogelijk. Allicht heeft u zelf een ander voorbeeld dat u aan mij wilt voorleggen, ik sta voor u klaar! 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Bekijk de verschillende metselverbanden 

Ik kan alles voor u realiseren!

Stuur een berichtje 

Volg De Tuinmuurspecialist online

Voor de laatste nieuwtjes!