Afwerking

Stap 4

Stap 4

De afwerking van de muur 

Nadat alle voorgaande stappen met uiterste perfectie zijn doorlopen, kunnen we door met de laatste stap: de afwerking. Het belang van een nette afwerking wordt nog wel eens onderschat. Maar het is natuurlijk zonde als alle stappen aandachtig worden doorlopen en de afwerking snel wordt afgerond.

Er zijn twee manieren om een gemetselde muur af te werken.  

Voegen:
De gemetselde muur wordt na het metselen direct circa 1,5cm diep uitgekrabd en op een later tijdstip gevoegd. De meest voorkomende voegen zijn de platvol gladde voeg en de platvol geborstelde voeg.

Pointeren:
Pointeren is een voegtechniek waarbij een voegpen wordt gebruikt. De voeg wordt tegelijk uitgekrabd en doorgestreken. Hiermee wordt een zogenaamde verdiepte voeg gecreëerd en tegelijkertijd een mooie vlakke afgestreken mortel. 

* Bij pointeren wordt er gebruik gemaakt van doorstijkmortel in plaats van gewone cement. 

 *Handig om te weten:
Pointeren met doorstrijkmortel is sterker dan voegen omdat het metselcement en het voegmortel een eenheid is, terwijl bij voegwerk op lange termijn de voeg los kan gaan zitten in verband met bevriezing. Daarbij geeft pointeren aanzienlijk minder kans op witte uitslag dan voegen in verband met uitbloei blokker. Daarbij is het doorstrijkmortel in verschillende kleuren te kiezen en ligt de voeg iets verdiept waardoor de stenen er mooier uitspringen (t.o.v. voegen). Als laatste voordeel hoef ik bij pointeren niet terug te komen om het project te voegen. Het pointeren kan direct na het metselen worden uitgevoerd zodat het project in 1 keer kan worden afgerond. 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Bekijk de verschillende voegen 

Voor iedere wens een oplossing!

Het werkgebied van De Tuinmuurspecialist

Tuinmuur metselwerk in de regio Lunteren

Muur laten metselen? De Tuinmuurspecialist is gevestigd in Lunteren op de Veluwe, vlakbij Ede. Vanaf hier ben ik in principe landelijk werkzaam maar ik focus mij vooral op particulieren uit de regio. De reden dat ik mij op deze regio focus is dat ik het erg belangrijk vind om mijn klanten persoonlijk te kennen en mij flexibel en snel wil opstellen. Dit gaat over het algemeen een stuk soepeler met iemand uit de regio dan iemand van verder weg. Ik ben voornamelijk actief rondom 60 minuten reistijd vanaf Lunteren maar bied op verzoek ook daarbuiten mijn diensten aan. 

Ik metsel enkel voor particulieren en bied 100% maatwerk. 

“Samen werken aan de perfecte tuinmuur” 

Stuur een berichtje 

Volg De Tuinmuurspecialist online

Voor de laatste nieuwtjes!