Afwerking

Stap 4

Stap 4

De afwerking van de muur 

Nadat alle voorgaande stappen met uiterste perfectie zijn doorlopen, kunnen we door met de laatste stap: de afwerking. Het belang van een nette afwerking wordt nog wel een onderschat. Maar het is natuurlijk zonde als alle stappen aandachtig worden doorlopen en de afwerking snel wordt afgerond.

Er zijn twee manieren om een gemetselde muur af te werken.  

Voegen:
De gemetselde muur wordt circa 1,5cm diep uitgekrabd en op een later tijdstip gevoegd. De meest voorkomende voegen zijn de platvol gladde voeg en de platvol geborstelde voeg.

Pointeren:
Pointeren is een voegtechniek waarbij een voegpen wordt gebruikt. De voeg wordt tegelijk uitgekrabd en doorgestreken. Hiermee wordt een zogenaamde verdiepte voeg gecreëerd en tegelijkertijd een mooie vlakke afgestreken mortel. 
*pointerspecie wordt ook wel doorstrijkmortel genoemd.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Bekijk de verschillende voegen 

Voor iedere wens een oplossing!

Het werkgebied van De Tuinmuurspecialist

Tuinmuur metselwerk in de regio Lunteren

Muur laten metselen? De Tuinmuurspecialist is gevestigd in Lunteren op de Veluwe, vlakbij Ede. Vanaf hier ben ik in principe landelijk werkzaam maar ik focus mij vooral op particulieren uit de regio. De reden dat ik mij op deze regio focus is dat ik het erg belangrijk vind om mijn klanten persoonlijk te kennen en mij flexibel en snel wil opstellen. Dit gaat over het algemeen een stuk soepeler met iemand uit de regio dan iemand van verder weg. Ik ben voornamelijk actief in een straal van 50km vanaf Lunteren, denk hierbij aan de gebieden tussen Nijmegen, Arnhem, Harderwijk en Utrecht. 

Ik metsel enkel voor particulieren en bied 100% maatwerk. 

“Samen werken aan de perfecte tuinmuur” 

Stuur een berichtje 

Volg De Tuinmuurspecialist online

Voor de laatste nieuwtjes!